RIEDEL Vinglas

RIEDEL GLAS & KARAFLER

RIEDEL GLAS & KARAFLER
Ingen kan sige det mere kort og koncist end den internationale vinguru Robert Parker:”Jeg kan ikke opfordre kraftigt nok til at bruge disse glas”. Alt i Riedels glas er gennemtænkt. Lige fra udvælgelsen og kvaliteten af selve grundmaterialet til hele fremstillingsprocessen og det endelige resultat med udformningen af selve glasset. Perfektionisme i højeste potens – og et ufravigeligt krav, der fra starten blev sat af glassets skaber, Georg Riedel.

RIEDEL OUVERTURE SERIE. PRIS PR. GLAS 75 KR.

OUVERTURE – festglas til hverdagspriser Produceret ud fra ”keep it simple”-princippet. Ikke alle de forskellige glastyper, som kendetegner Riedels luksusserier, men fire flotte og yderst funktionelle glas. Prismæssigt kan alle være med, men seriens oprindelse fornægter sig ikke – man fornemmer helt klart den store forskel på et almindeligt vinglas og et Riedelglas.

RIEDEL VINUM SERIE. AFPASSET TIL DRUESORTEN. PRIS FRA 165 KR.

VINUM – perfekt designede krystalvinglas. Hvert eneste glas er som i Sommeliers-serien optimalt afstemt efter de enkelte drue- og vintypers karakter. Udført i det bedste krystalglas, som giver perfekt harmoni mellem glas og vin. Og så kan samtlige glas i serien gå i opvaskemaskinen…

RIEDEL VINUM EXTREME. SOM VINUM BARE STØRRE. PRIS FRA 195 KR.

VINUM EXTREME – perrfekt designede krystalvinglas. Hvert eneste glas er som i Sommeliers-serien optimalt afstemt efter de enkelte drue- og vintypers karakter. Udført i det bedste krystalglas, som giver perfekt harmoni mellem glas og vin. Og så kan samtlige glas i serien gå i opvaskemaskinen…

RIEDEL SOMMELIERS. MUNDBLÆST. PRIS FRA 450 KR.

EN GOD ENGANGSINVESTERING…
De rigtige glas og decanter er en engangsinvestering i ultimativ vinglæde. Decanteren hverken slides eller forringes ved brug og holder således – bogstaveligt talt – evigt.

RIEDEL KARAFLER

ET RENT KARAFFELLAND
“ Jeg foretrækker at dekantere mine vine, unge som gamle.
Det er et tegn på respekt over for de gamle vine og et tegn på tillid med hensyn til de unge. At dekantere gamle vine kun et par minutter før de bliver serveret, hjælper til at sikre, at vinens klarhed ikke bliver forstyrret af det bundfald, vinen har udviklet over tiden.

At dekantere unge vine adskillige timer før de bliver serveret, giver vinen en chance for at sprede sine vinger og vise sin fulde flor, som ellers kun kan opnås ved lang flaskelagring og masser af tålmodighed ”
Christian Moueix, Château Petrus

RIEDEL VERITAS. MUNDBLÆST. PRIS FRA 250 KR.

Veritas (designet i 2014) En glasserie, der er 15% højere end Vinum (Riedels første og banebrydende glasserie, blæst på maskine fra 1986) men 25% lettere og finere. Det fineste og letteste maskinblæste glas, verden endnu har set.

Som med Riedels andre glasserier er Veritas’ form og størrelse skræddersyet til at highlighte de individuelle druers DNA – alle kendetegnet ved deres drueskinds tykkelse og dermed farve, tanninmængde, sukkerindhold og intensitet af syre og mineralitet. En Pinot Noir, der kommer fra hhv. Californien og Bourgogne, har vidt forskellige karakterer og intensitet. Det forholder Riedel sig nu også til og lancerer derfor hele to forskellige Pinot Noir glas – et New World og et Old World. Det samme gør sig gældende for Syrah/Shiraz, hvor der også er fremstillet hhv. et New World og et Old World glas. Ydermere er der et Cabernet Sauvignon, et Riesling, et Viognier og et Chardonnay glas i Veritas-serien.